megújult Sümeg

 2011.10.23. 17:14

 Befejeződött a belváros felújítása Sümegen, a százhúsz millió forintos beruházásra a város 94 millió forintot nyert európai uniós pályázati forrásból - közölte Sümeg független polgármestere az MTI-vel.

    

Rátosi Ferenc elmondta, hogy a Veszprém megyei kisváros csaknem hatezer négyzetméteres útszakaszán bontották fel és újították meg a még az 1900-as évek elején lerakott jellegzetes macskaköves burkolatot. A Kossuth utca negyven méteres szélességben új térburkolatot kapott, kicserélték az utcabútorokat és a közvilágítási kandelábereket - tette hozzá.
    

A történelmi városközpont utcáinak és járdáinak rekonstrukciója mellett új zöldterületeket is kialakítottak. Közlése szerint a barokk műemléknek számító belváros felújítását a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal felügyelte, a kivitelezést végző cég az SZ-L Bau Kft. volt. Szólt arról is, hogy várhatóan korlátozzák majd a forgalmat Sümegen - azaz a teherautók és a buszok nem hajthatnak be a felújított Kossuth utcába. A megújult Sümegi városközpontot vasárnap avatják fel.
 

hvk \ guz

 

Címkék: blog szórakozás szabadidő

A bejegyzés trackback címe:

https://csakjohiremvan.blog.hu/api/trackback/id/tr403323396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása