minden gyerek

 2011.10.26. 07:56

 Több mint 14 ezer hátrányos helyzetű, egynél több gyermeket nevelő család kapott segítséget az ország leghátrányosabb kistérségeiben található 300 településen az idén a Minden Gyermek Lakjon Jól! Alapítványtól - közölte a kuratórium elnöke pénteken a Békés megyei Zsadányban.

   

 Hegedűs Zsuzsa mielőtt találkozott a térségben élő és támogatott közel 200 család képviselőivel elmondta: az idei adományozási akciójuk során egyebek mellett 550 ezer napos csibét, fele annyi napos kacsát, vetőmagokat és 600 kismalacot kaptak a rászorultak az alapítványtól, összességében mintegy 180 millió forint értében.
    Az elnök hozzátette: az idei akció egy kicsit késve indult, de már a települések többségétől megkapták a visszajelzéseket, s kiderült, hogy az adományozattak több mint nyolcvan százaléka jól tudta hasznosítani a háztáji gazdaságokban nevelt állatokat, illetve a termesztett növényeket.
    

A következő esztendő terveiről szólva kiemelte: folytatják az akciót azzal, hogy a napos csibék helyet már öthetes előnevelt csirkéket kapnak a rászorulók, de folytatják a kismalac akciót is úgy, hogy az állattartó családokat a települési önkormányzatok is segítik majd a takarmány megtermelésében.
    Hegedűs Zsuzsa szólt arról is, hogy jövőre néhány szombaton képzéseket is szerveznek a rászorult családoknak. Így az alapítvány segítségével megismerkedhetnek a talaj előkészítés, a növénytermesztés és az állattenyésztés gyakorlati fogásaival az adományozottak. 
    

Dudás Árpád, az 1750 lelket számláló község polgármestere az MTI-nek elmondta: az idén Zsadányban 61 család kapott az alapítványtól csirkéket és kacsákat, sőt huszonegy ólban már kismalacok is gyarapodnak. Az érintett családoknak pedig az önkormányzat biztosított két és félezer négyzetméter földet, ahol meg tudták termelni állataiknak a takarmányt is.

bnkt \ kut

Címkék: blog élet életmód

A bejegyzés trackback címe:

https://csakjohiremvan.blog.hu/api/trackback/id/tr133321348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása