Garibaldi torony

 2011.10.22. 09:18

 

Elhelyezték az utolsó "követ" Olaszország legmagasabb toronyházán, a 230 méteres Garibaldi-torony a 2015-ös milánói világkiállításra épülő új városnegyed nevezetessége lesz.

    A milánói torony legutolsó darabját, a felhőkarcoló 78 méter magas és ötszáz tonnás antennáját távirányított helikopter helyezte fel. A Spire nevű antennával a Garibaldi-torony megdöntötte az eddigi olasz rekordot és 230 méteres magasságával Itália legmagasabbra nyúló épületévé vált. 
   

 

 

Az olasz félszigetet egységesítő Giuseppe Garibaldiról elnevezett toronyház az argentin származású építész, Cesar Pelli tervei alapján készült, és a 2015-ös milánói világkiállításra épülő egyik új városrész, az úgynevezett Divatnegyed központi elemének számít. 
    

 

A 32 emeletes Garibaldi-torony az Unicredit bank új milánói székháza lesz. A közeledő expóra Milánó városa összesen 340 ezer négyzetmétert lefedő három új negyeddel bővül, kiállítótermek mellett irodák, parkolók és lakóházak is helyet kapnak zöldövezettel körülvéve.
   

 

 

 A Garibaldi-torony körüli hírverés kapcsán Roberto Formigoni, Lombardia tartomány elnöke hangsúlyozta, hogy Olaszország legmagasabb épületének továbbra is Lombardia tartományi székháza számít a maga 161 méterével. "Ha egy épület magasságánál az antenna számít, akkor még hosszabb antennát szerelünk Lombardia tartomány székházának tetejére" - hangsúlyozta a milánói sajtóban Formigoni.
 

hsj \ kpt

 

Címkék: blog érdekes design szórakozás szabadidő érdekesség érdekességek

A bejegyzés trackback címe:

https://csakjohiremvan.blog.hu/api/trackback/id/tr883318289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása